stress coaching
Der er god grund til at tage det alvorligt, hvis du mærker tegn på stress. Symptomerne er forskelligartede og kommer snigende. Lær dine at kende, så du hurtigt kan reagere på dem. Med stress coaching finder du balancen og glæden tilbage i din hverdag og lærer at passe på dig selv.
Et stress coachingforløb indeholder 5 sessioner og strækker sig typisk over 5-8 uger. Forløbet kan opdeles i faser. I første fase handler det om at trykke hårdt på bremsen og sætte farten ned. Det er vigtigt at få skabt ro og mere balance. I anden fase arbejder du med at finde frem til det, som stresser dig, og lære at håndtere det. Du bliver mere bevidst om dine værdier, dine prioriteringer og det liv, som du ønsker. I slutningen af forløbet er der fokus på at fastholde nye vaner, holde stressen væk og fortsætte det liv, som er vigtigt for dig. Du skal nemlig blive ved med at passe på dig selv og skabe balance i din hverdag.
selvhjælp
Stress coaching bygger på princippet om “hjælp til selvhjælp”. Du vil få hjemmeopgaver og redskaber, som lærer dig at mærke og lytte til din krop, således at du fremover kan sige fra i tide. Du vil blive introduceret til en proaktiv tankegang, hvor du går aktivt ind i din udvikling, tager ansvar og selv afgør, hvad hændelser skal betyde for dit liv.
Redskaber
Du vil få forskellige redskaber som har til formål at få dig til at reflektere og skabe kontakt til dig selv. Med henvisninger til bøger og andet skriftligt materiale får du grundlæggende viden om stress. Med en stressdagbog lærer du at genkende dine stresssymptomer, knytte dem til dine stressårsager og tænke løsninger. Du vil også blive introduceret til mindfulnessøvelser i form af meditation og afspænding og du vil lære at prioritere og at sige ”nej”. Med disse værktøjer og øget bevidsthed, vil du fremover opleve flere handlemuligheder og få sagt fra i tide.
motion
Fysisk aktivitet eller motion i let til moderat grad kan virke afstresssende og bidrage til mere energi og bedre søvn. Der er også noget der tyder på, at jo bedre træningstilstand, man er i, jo mindre er graden af oplevet stress. Det er dog vigtigt at holde sig for øje, at ikke al slags træning nødvendigvis har en positiv virkning, og man skal således vælge med omhu sine motionsaktiviteter.
Der er en fordel i at vælge noget, som kan stimulere den del af nervesystemet, som får kroppen til at falde til ro. Det kan for eksempel være gåture eller rolige cykelture i det fri, hvor du får masser af frisk luft og sol. Aktiviteter som har et afspændende eller et mediterende element, eller hvor der bevidst arbejdes med åndedrættet, kan også stimulere positivt. Det kan for eksempel være blid yoga, Pilates og Tai Chi.
søvn
Stress fører ofte til søvnproblemer. Mange oplever, at det kan være svært at falde i søvn, eller at søvnen er urolig og afbrudt. Kroppen har brug for søvn til at restituere og den manglende hvile og restitution fører i sig selv til en lavere tærskel for stress. Der opstår på den måde en ond cirkel. Det er derfor vigtigt at du prioritere din søvn og arbejder henimod nogle rutiner, som fremmer en god nattesøvn.
MINdfulness
Som stressramt kan tanker fylde meget. Det er ofte negative tankerækker, tankemylder, bekymringer og selvbebrejdelser, der er tale om. Den form for tankegang fører til, at hjernen udløser stresshormoner, og tankerne i sig selv kan således være en stor stressfaktor. Der er derfor stor gevinst ved at øve sig i at stoppe de negative tankemønstre. Mindfulness er et godt redskab til dette. Mindfulness træner nemlig at være bevidst nærværende i nuet uden at dømme. Du kan læse mere om mindfulness her.
The greatest weapon against stress is our ability to choose one thought over another
William James
Lou Holtz
Kontakt os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.