Sommerferieturen til Normandiet er aflyst. Min mor har løbende fra sit “refugie” i Ste. Helene de Bondeville opdateret os om de franske tilstande. Tanken om smitterisiko, nedlukkede faciliteter, diktatorernes (mine børn)  endeløse klager over duggede mundbind og mig rendende i hælene på dem med en flaske desinficerende gel, blev for stram. Fik flashback til min egen barndom, hvor min velmenende mormor ihærdigt jagtede os med sin våde klud tiltænkt de fedtede fingre. Drømmer nu om varme, turkis farvet vande, hvidkalkede huse og ouzo. Men når vi ikke kan komme til syden, må syden komme til os.  

GRÆSK SALAT
2 personer

Ingredienser:
½ rødløg
6-7 cherry tomater ca. 200 g
½ agurk
40 g sorte oliven (i vand)
50 g feta
1 spsk olivenolie
1 tsk hvidvinseddike
salt og peber
tørret oregano

Fremgangsmåde:

  1. Skyld tomater og agurk, snit dem i tern og fordel dem på et fad.
  2. Skær rødløget i skiver og fordel ud over agurk og tomater.
  3. Hæld væden fra olivenerne, skær fetaen i tern og fordel dem over de andre grønsager.
  4. Bland olivenolie, eddike salt og peber og hæld over salaten.

Næringsindhold: